Nieuws

BC Opwijk en BC Sint-Paulus Opwijk slaan de handen in elkaar !

Voorzitters Bruno Wynants (links – St Paulus) en Jean Van Nuwenborg (rechts – BC Opwijk) slaan de handen ‘figuurlijk’ in elkaar ten tijde van social distancing

Nadat er ruim 23 jaar lang twee basketbalclubs actief waren in Opwijk werd de afgelopen weken (net voor de Corona quarantaine), na enkele zeer goede gesprekken, de samenwerking bezegeld tussen de beide clubs.

Basketbalclub BC Sint-Paulus Opwijk, beter gekend als St-Pol, is vandaag een club met 3 teams: 1 dames-, 1 heren- en 1 mastersploeg.

Omdat er de laatste jaren onvoldoende (jeugd)instroom was begon het spelerstekort bij St-Pol echter nijpend te worden.

De band met de andere basketbalclub, BC Opwijk, was de laatste jaren al zeer goed. Temeer daar verschillende leden van St-Pol als (jeugd)trainer bij BCO aan de slag zijn en ook de bestuursleden van beide clubs hebben altijd een zeer goede verstandhouding gehad.

Het was BC Opwijk die de basketbalhand reikte naar Sint-Paulus en samen werd een sterk samenwerkingsplan opgesteld. Beide clubs zullen voortaan verder bestaan onder de vlag van BC Opwijk.

De hoofdreden van de samenwerking is het damesbasketbal in Opwijk in stand houden. Sint-Paulus heeft al jaren een zeer leuk en goed damesteam, maar het aantal speelsters werd echter te beperkt om het volgende seizoen aan te vatten. Dankzij het uitgebreide netwerk van BC Opwijk werden op korte tijd een aantal bijkomende speelsters aangetrokken zodat er volgend seizoen verder competitie basket kan gespeeld worden door de Opwijkse dames.

Voor wie nog moest interesse hebben, er zijn zeker nog enkele dames welkom om een topploeg in competitie (tweede provinciale) te brengen. Voor BC Opwijk is het opnieuw aantreden met een senior damesploeg een mooi signaal naar de talrijke meisjes die momenteel in de jeugd spelen.

De heren van Sint-Paulus zullen een versterking zijn voor de jonge B-ploeg van BC Opwijk. De puzzelstukken vallen mooi in elkaar.

De Opwijkse St-Pol mastersploeg zal uiteraard blijven verder spelen, onder de vlag van BC Opwijk. Ervaren 35 plussers die nog regelmatig knallen op de basketbalvelden, een echte vriendengroep vormen en het toonbeeld zijn van “echte ploegspelers”.

BC Opwijk is ervan overtuigd dat deze samenwerking voor alle spelers en de beide clubs een meerwaarde zal betekenen waardoor bovendien de Opwijkse basketverankering ook op middellange en lange termijn verzekerd zal zijn.

Het samengaan is een verlengstuk van de goede samenwerking en cohesie die al jarenlang tussen beide clubs bestaat. Beide clubs scharen zich zo eensgezind achter de doelstelling het Opwiikse damesbasketbal en de mastersploeg op een kwalitatieve manier verder te kunnen zetten waarbij enkele meer competitief ingestelde ervaren St-Pol spelers de jonge Opwijkse ploeg in tweede provinciale komen versterken zodat deze ploeg zich vanaf volgend seizoen zorgeloos kan handhaven en op regelmatige basis jonge spelers kan blijven klaarstomen voor de eerste ploeg in eerste provinciale.


Sporten tijdens het COVID-19 tijdperk

Hoe kan je in beweging blijven tijdens deze ‘bewogen’ tijden? Alle trainingen en wedstrijden zijn opgeschort dit seizoen, dus we raden je aan om zeker je conditie op peil te houden.

Binnenkort krijgen alle spelers via hun coach een trainingsprogramma doorgestuurd. Uiteraard vragen we wel om rekening te houden met de geldende quarantaine en social distancing regels die de overheid voorgelegd heeft.

Hou dus je mailbox in de gaten voor meer nieuws van BC Opwijk !

Op deze link van Energylab vind je trouwens een interessant artikel terug hoe je kan blijven sporten in deze periode!


Basketbalcompetitie in Vlaanderen wordt stopgezet en niet meer hervat

Naar aanleiding van de internationale coronacrisis, besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is daarnaast ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct definitief te staken.

Wegens de internationale coronacrisis werden alle competities op alle niveaus eerder al tot 3 april stil gelegd. Gezien de recente en alarmerende ontwikkelingen, werd vandaag beslist met onmiddellijke ingang alle Basketbal Vlaanderen-competities 2019-2020 definitief stop te zetten. Concreet betekent dit dat het basketbalseizoen vandaag eindigt en niet meer op een latere datum zal hervat worden.

Op 21 maart zal de Raad van Bestuur beslissen en communiceren over het al dan niet toewijzen van kampioenstitels in de afdelingen en reeksen waar dat van toepassing kan zijn, het benoemen van gerechtigde en mogelijks ook bijkomende stijgers en het aanwijzen van dalers. Om te anticiperen op probleemsituaties, zal het Departement Competitie nu al een rondvraag doen bij de clubs om hun intenties voor volgend seizoen te kennen. Gezien de korte termijn waarin het Departement de Raad van Bestuur moet adviseren, willen we de clubs vragen heel spoedig op deze rondvraag te antwoorden.

Zo komt er ook meteen een einde aan het seizoen in Top Division Men One & Top Division Men Two, nadat eerder al beslist werd om de competitie in Top Division Women One te beëindigen. Daarnaast zullen er geen finales van de Beker van Vlaanderen en provinciale bekerfinales gespeeld worden in 2020. Ook de geplande nationale eindrondes in de jeugdcompetities gaan niet door.

“De gezondheid en de creatie van een veilige situatie van onze spelers, trainers, stafleden, scheidsrechters, fans en vrijwilligers staat boven alles en is van het hoogste belang,” motiveert voorzitter Marc Verlinden de beslissing. “Ook al was dit geen eenvoudige beslissing, het is de morele plicht van Basketbal Vlaanderen om alles te doen wat binnen haar mogelijkheden ligt om de verspreiding van het Coronavirus maximaal af te remmen.”


Coronavirus – info over competitie & trainingen

Beste spelers en leden,

Nadat vanuit Basketbal Vlaanderen beslist werd om alle senior- en jeugdwedstrijden t.e.m. 31 maart af te gelasten, heeft het Bestuur van BCO beslist om ALLE trainingen voor de komende weken te annuleren.

De onduidelijke situatie op dit moment en het koesteren van het welzijn van onze spelers, coaches en ouders brengen ons tot deze beslissing.

Wij willen hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkjheid opnemen en onze bijdrage leveren tot het bestrijden van de verspreding van het Coronavirus.

Vanaf vandaag 12 maart t.e.m. zondag 29 maart bieden wij geen basketbalactiviteiten aan. Individueel trainen en de conditie blijven onderhouden staat iedereen vrij.

Wij hopen op ieders begrip in deze uitzonderlijke situatie en wensen iedereen het beste toe.

Verdere info volgt.

Het Bestuur


Onze BC Opwijk Webshop staat online !

Oooooh yeah ! Hier hebben we lang naartoe gewerkt, maar eindelijk staat onze BC Opwijk webshop online waar je je favoriete clubkledij kan bestellen!

Kledij bestellen

Vanaf nu kan je eenvoudig via onze online webshop jouw BC Opwijk outfit bestellen.

  1. Stel jouw pakket samen naar keuze en klik op afrekenen
  2. Maak (éénmalig) een account aan om in te loggen
  3. Kies de verzendwijze en voer de betaling uit

Waar kan je je kledij laten leveren?

Je kan jouw pakket thuis laten leveren (mits € 6,95 meerprijs voor transport) of gratis afhalen in de winkel (Bornem).

Leveringstermijn

De standaard leveringstermijn is 8 werkdagen. Indien je pakket niet volledig is dan krijg je de keuze om een deel van je bestelling al te ontvangen. De nalevering van je kledij is steeds gratis.
Opgelet : artikelen voorzien van een persoonlijke bedrukking kunnen niet meer omgeruild worden !

Hoe kan ik betalen?

Zoals bij iedere webshop kan je eenvoudig online betalen (Bancontact, iDEAL, Maestro enz)


Shirtsponsor(s) gezocht !

Een sportieve club vol fiere leden, dat wil BCO zijn!

Met BCO’ers die herkend worden als BCO’er, in een knap shirt, een ludieke sweater, met een handige sporttas buiten het sportveld, en in een kwaliteitsvolle en sportieve wedstrijduitrusting op het veld.

Als bestuur vinden wij het zeer belangrijk dat onze spelers, coaches en medewerkers fier zijn BCO’er te zijn, en dat ook uitdragen.

De kleren maken de speler 

Een nieuw en uitdagend project dient zich aan: wij gaan op zoek naar nieuwe wedstrijduitrustingen voor elke BCO-ploegteam. Dat zijn er dit seizoen 15. 

En wel vanaf de start van volgend seizoen 2020-2021! Dat zijn veel truitjes en broekjes bij elkaar. En dus ook veel centjes…

Voel je ons komen?

Onze zoektochten naar rijke suikertantes, zwarte kousen onder de bedstee, verstopte schatten op zolder brachten geen soelaas. Helaas.

We zijn voor dit project op zoek naar sponsoring. Voilà, het grote woord is eruit!

𝐖𝐢𝐣 𝐛𝐢𝐞𝐝𝐞𝐧!
1. Duidelijke merkherkenning & zichtbaarheid op heel wat sportvelden in en rond Opwijk, doorheen het Vlaamse land.
2. Shirtsponsoring voor minstens 4 jaar
3. Sponsorfactuur
4. (h)erkenning

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐬𝐞?
Ben je in de mogelijkheid om onze club te sponsoren? Ken je iemand in je omgeving die wil sponsoren? Werk je in een bedrijf dat openstaat voor sportsponsoring? Of ken je iemand die iemand kent die…

Contacteer dan als de bliksem Christophe De Vis, hij werkt samen met jou een leuke sponsoring uit, op maat van jouw mogelijkheden.

Phone: 0476 65 08 15
Mail: christophe.devis@telenet.be


Foto’s & Aftermovie Kerststage 2019

De feestdagen alsook onze 27e Kerststage zijn ondertussen achter de rug. We laten jullie graag meegenieten met enkele sfeerbeelden van alweer een fantastische editie met niet minder dan 104 deelnemers ! We willen daarom graag iedereen nogmaals bedanken, van coaches tot spelers tot vrijwilligers tot organiserend comité (Brent & Kasper).

Op deze link kunnen jullie alvast de vele foto’s bekijken die er gemaakt zijn tijdens de Kerststage!

Aftermovie Kerststage 2019

Zaterdag start terugronde

De terugronde start volgend weekend op 11 Januari, dus we zien graag alle supporters op post voor onze Senior wedstrijden dit weekend in de Sporthal. Vanaf 18u is iedereen ook welkom om samen met het bestuur te klinken op het nieuwe jaar met een hapje en een drankje …

WEDSTRIJDKALENDER

Zaterdag 11 Januari 2020
• 11.00 : BBC Zulte – BC Opwijk U14a
• 12.50 : BBC Erembodegem – BC Opwijk U12b
• 14.00 : BC Opwijk U16 – Melsele-Beveren
• 14.45 : Londerzeelse Dunkers – BC Opwijk U10a
• 16.00 : BC Opwijk Heren B – Thor Tervuren
• 16.15 : Londerzeelse Dunkers – BC Opwijk U10b
• 16.45 : BBC Olympia Denderleeuw – BC Opwijk U18
• 18.15 : BC Opwijk Heren C – LSV Basket Landen B
• 20.30 : BC Opwijk Heren A – LSV Basket Landen

Zondag 12 Januari 2020
• 09.15 : Balspeeltuin – Multimove – G-Basketbal
• 11.00 : BC Opwijk U8 – Phantoms Basket Boom
• 11.00 : BC Opwijk U12a – BBC Falco Ghent
• 13.00 : BC Opwijk U14b – BC Grimbergen


Nieuwjaarswoordje van onze voorzitter

Beste spelers, coaches, ouders, familie, sponsors en sympathisanten,

Aan het begin van het nieuwe jaar maken we allemaal graag plannen en hebben we allemaal goede voornemens.

Zo ook bij BCO.

Zoals ieder jaar proberen we telkens opnieuw de ambities voor het volgende jaar vast te leggen. Als bestuur is het onze prioriteit om het unieke familiale karakter van onze club te koppelen aan de wil om voortdurend het sportieve niveau van onze ploegen te doen stijgen. Hierbij zullen we de komende jaren veel aandacht besteden aan het verdiepen van de fundamentals op jongere leeftijd en het aanscherpen van de agressiviteit in het spel. We willen een beetje komaf maken met het “brave” imago van Opwijk, toch zeker op het sportieve vlak.

Hiervoor versterken we voortdurend de sportieve staf en hopen we dat ook in de nabije toekomst verder te kunnen doen.

Deze ambities kunnen we enkel waarmaken indien de hele omkadering van de club ze mee ondersteunt. Hier zijn we heel blij dat we als bestuur kunnen rekenen op een steeds ruimer wordende groep vrijwilligers. Vele mensen droegen het voorbije jaar hun steentje bij aan de tafel of als délégué, bij het klaarzetten of opruimen van de zaal, bij het openingsweekend, bij het BBQ-festijn, bij de Memorial Koen Roggeman, bij de Kerststage, …

Telkens weer waren we getroffen door de grote inzet, de goede sfeer en de vele helpende handen.

Ook de bijdrage van de ploegverantwoordelijken liet de wekelijkse organisatie van de matchen heel wat vlotter verlopen en dit moedigt ons aan om deze aanpak verder uit te bouwen.

Dank aan iedereen die zich dit voorbije jaar zo belangeloos inzette voor onze club!  Het succes van BCO is het succes van elk van jullie!

Ik maak van de gelegenheid gebruik om jullie alvast warm te maken voor de volgende toffe momenten:  de Nieuwjaarsreceptie op 11 januari vanaf 18h (als iemand graag wat hapjes maakt zou dat heel fijn zijn!), de Valentijndrink op 15 februari gekoppeld aan een sponsoravond en de ondertussen beroemde en beruchte BCO quiz op 6 maart. We verwelkomen jullie heel graag op elk van deze data!  Kruis ze alvast aan op jullie kalenders!

Het bestuur wenst elk van jullie een Gelukkig Nieuwjaar.

Tot binnenkort,

Jean


Enkele belangrijke data

Haal snel je agenda boven en noteer alvast deze belangrijke data…

  • Midden December starten we opnieuw met onze Wafelverkoop. Alle leden zullen binnenkort een mail ontvangen met verdere instructies. We hopen natuurlijk terug op een massaal succes, zoals enkel onze BCO’ers dat kunnen! Wafeltjes worden dan geleverd in de 2e helft van februari.
  • 27 December organiseren we – als afsluiter van de Kerststage – opnieuw onze Gin Tasting. Zin in een gezellige avond en ondertussen wat lekkere Gins proeven? Kom dan zeker langs in de Cafetaria (we vragen wel een kleine bijdrage in de kosten)
  • 15 Februari komen alle dames in het rood naar onze Ladies In Red Night tijdens de thuiswedstrijden van de senior ploegen.
  • Op 6 maart kan je terug deelnemen aan de 3e editie van onze geweldig intellectuele, maar bovenal erg plezante BCO Quiz. Meer info volgt later nog hoe je kan inschrijven.
  • Midden maart gaan we de het begin van de lente goed aanvangen en trekken we de straat op om bloemetjes te verkopen.
  • Tenslotte organiseren we in mei de Memorial Koen Roggeman en onze seizoensafsluiter.