Nieuws

Kerststage 2018

BCOXMAS

Op 24, 26, 27 en 28 december organiseert BC Opwijk zijn 26e Kerststage in de sporthal Heiveld.
Het doel is om voor alle deelnemers een kwaliteitsvolle basketbalstage aan te bieden. Onze gediplomeerde topcoaches zullen alles in het werk stellen om alle spelers individueel beter te maken op het vlak van: shooting, passing, bal handling, teamwork en natuurlijk ook veel FUN! De allerkleinsten van de balspeeltuin gaan lopen, rollen, springen, klauteren,…

HOE INSCHRIJVEN?
Stap 1 : Google Form invullen. https://goo.gl/forms/yAzsrky6V2YJi3P72
Stap 2 : Bedrag overschrijven op rekeningnummer BE74 7340 3968 2507 van BC Opwijk met vermelding “Kerststage + Naam speler + leeftijdscategorie”.

OPGELET : We sluiten de inschrijvingen definitief af op vrijdag 7 december. Omwille van praktische redenen kunnen wij nadien geen inschrijvingen meer aannemen!

BELANGRIJKE INFORMATIE
Op maandag 24/12 zal het fotomoment plaatsvinden, dus ook de spelers in de namiddag worden dan reeds om 12h00 verwacht. We stoppen wel al om 16h00 omwille van Kerstavond.
Wat ook nieuw is dit jaar is dat de laatste dag van de stage (vrijdag 28/12) iets anders zal verlopen dan de andere dagen.
Op die dag zal er meer in competitievorm worden gewerkt en zijn er ook de finals van onze 3on3, met de prijsuitreiking uiteraard.
Alle ouders, broers en zussen zijn van harte welkom om hun basketsterren te komen aanmoedigen. In de voormiddag zijn de ouders welkom vanaf 11h00 en in de namiddag vanaf 16h00.
In de voormiddag (U6-U8-U10) starten we om 8h45 en eindigen we om 12h00.
In de namiddag (U12-U14-U16-U18) starten we om 12h45 en eindigen we om 17h00.


BBQ Eetfestijn – 21 Oktober 2018

43346083_2151071338445704_3102643409232330752_n

Iedereen welkom op zondag 21 oktober van 11u30 tot 16u voor ons overheerlijk BBQ – eetfestijn in de Parochiezaal van Droeshout.
Wat staat er op het menu? Heerlijke brochetten (varken en kalkoen), Zalm in papillot en een verrassend dessertenbuffet “à la mama”
We kijken er alvast naar uit om jullie allemaal te ontmoeten.  Tot dan !

Nieuw seizoen

Vakantie is voorbij (bijna), voorbereidingen zijn gestart…

Aandacht voor geïnteresseerden:

Op zondag 9 september is er een opendeurdag voor multimove en U8. Kinderen die graag eens proeven van multimove/balspeeltuin/baskettrainging zijn van harte welkom om 9.15u tot 10.15u.
(Kinderen van 4 tot 8jaar)

Kan je deze dag niet komen, of ben je ouder dan 8 en wil wel eens basketten… geen probleem,
tijdens de maand september mag je steeds een training komen meedoen. De trainingsuren van elke ploeg vind je terug op deze website.

Indien nog meer info nodig, stuur gerust een mailtje via het contactformulier op deze website.


BCO-quiz

Nog enkele tafeltjes vrij… BCO-quiz op 2 maart
Ploegen van 4 personen – 20 euro per ploeg om deel te nemen (te betalen op de avond zelf)
Je bent pas ingeschreven als je een bevestigingsmail ontvangen hebt.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrjHFwnTpb3_weWLHWUgnAiZk_RnJvT_gQr8dETZz5_dnHNQ/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link
(indien link niet werkt: stuur dan ploegnaam, tel, voor- en echternaam van de ploegverantwoordelijke naar quizbco@gmail.com)

Nieuwtjes vanuit het bestuur

Het basketseizoen is gestart, dit wil zeggen dat de algemene vergadering voor de bestuursleden achter de rug is. Blijft iedereen zijn taak behouden, zijn er wijzigingen, enzoverder. Concreet: Het ontslag van Guy als ondervoorzitter werd reeds op het einde van vorig seizoen medegedeeld. Echter zijn wij zeer tevreden dat hij nog bestuurslid wenst te blijven. Op vergadering werd er gestemd dat ons welgekend bestuurslid Sandra De Witte de titel van ondervoorzitter vanaf nu achter haar naam mag zetten. Tijdens de vergadering werd ook vermeld dat Franky De Medts zijn ontslag als bestuurslid ingediend heeft. Bij deze danken wij Franky voor alle bewezen diensten van de voorbije jaren. Maar zijn er zeker van dat we nog steeds op hem kunnen rekenen om onze club te steunen en te helpen. Eentje af, eentje bij… Dit seizoen verwelkomen wij Mathias Pynket in het bestuur. Hij is papa van Victor en Fee en gehuwd met Leen. Victor speelt sinds vorig seizoen bij de U10 van BCO.

Vermits Mathias bruist van enthousiasme en best wel wat sociale skills heeft leek hij voor ons de geschikte man om de cel sponsoring onder zijn vleugels te nemen. Wij wensen Mathias veel succes met zijn functie!

Matthias Pynket

Mathias Pynket

 


Masters vrouwen

BC Opwijk geeft aandacht aan de drukke, bezige bij – vrouwen / moeders

Ben je gebeten door een basketbal en zou je graag 1,5 uurtje in de week sporten

Op dinsdag van 19.30h tot 21.00h komen we samen (Sporthal heiveld) om ‘een balletje te gooien’ – wat te trainen en wat te babbelen (achteraf)

Er zijn geen verplichtingen om wekelijks aanwezig te zijn, gewoon plezier, sport en toffe compagnie.

Heb je graag meer info: Karen De Vis (0477/89 73 05)


Initiatie Multi-move / balspeeltuin / basket

multi-move-banner

 

Kom dat zien, kom dat meedoen…

Zondag 10 september 2017

Sporthal Opwijk (Heiveld)

Van 9h15 tot 10h15

 

Kinderen van 3 tot 8 jaar

Doe jullie sportkleren aan en we beleven een uur met klimmen, klauteren, spelletjes en/of basket.

Breng gerust je vriendje of vriendinnetje mee!

 

 

 

 

 


Nieuwe voorzitter bij BC Opwijk

De basketbalploeg BC Opwijk heeft sinds kort een nieuwe voorzitter.

Na 4 jaar trouwe dienst geeft de huidige voorzitter, Franky De Medts, de fakkel door.
Franky, die al 12 jaar bestuurslid is bij BC Opwijk, loodste de club de voorbije jaren veilig doorheen soms wel woelige wateren. Vandaar dat de club hem dankbaar en uiterst erkentelijk is voor zijn jarenlange inzet en zijn engagement.

Franky zal actief blijven binnen het bestuur, maar vanaf 1 januari is het de 48 jarige Jean Van Nuwenborg die het voorzitterschap voor zijn rekening zal nemen.

Jean VN

Jean Van Nuwenborg

 

Jean heeft alle jeugdreeksen doorlopen bij Avanti Brugge, een toenmalig eersteklasser. Hij is vader van 3 zonen, waarvan Simon en Louis jeugdspelers zijn bij BC Opwijk.
Samen met zijn echtgenote Katrien is hij al jaren actief binnen BC Opwijk. Voor een helpende hand of een fris idee kan de club steeds bij hen terecht.

Met Jean meent BC Opwijk de geknipte persoon te hebben aangetroffen die de club naar een hoger niveau zal kunnen tillen.

Een strakkere structuur binnen het bestuur brengen, een aanspreekpunt zijn voor alle leden, de visies vanuit het bestuur coördineren en actief helpen realiseren: het zijn enkele van de voornemens van de nieuwe voorzitter die, vanuit zijn beroepsleven, heel wat ervaring heeft met het op poten zetten en uitwerken van dynamische organisaties.

De sportieve ambitie van de club en de nieuwe voorzitter is vooral om een toffe club te zijn waar er ruimte is voor de sportieve ontwikkeling van elke speler.

Daarom zal binnen de jeugdwerking de samenwerking met Panters Baasrode aangehouden en uitgewerkt worden en zal er vanaf U12 ook verder gedifferentieerd worden.

Wat de sportieve uitdagingen bij de senior spelers betreft heeft BC Opwijk de ambitie om met de heren A opnieuw in de landelijke competitie aan te treden. De heren B is en blijft een opleidingsploeg van waaruit een doorstroming kan gerealiseerd worden van talentvolle jeugd naar de A ploeg. Met de heren C mikt de club verder op een mix van jong en oud geweld die een gezonde en frisse competitiegeest combineert met een flinke dosis sportief enthousiasme, getuige daarvan de geweldig mooie resultaten tot nog toe.

Jean is alvast zeer gemotiveerd om de toekomstige uitdagingen aan te gaan en is vastberaden om BC Opwijk een toffe en familiale club te laten blijven, waar het voor alle leden prettig is om te vertoeven.

Anderzijds is hij er ook van overtuigd dat met het talent dat in de ploeg aanwezig is, een gezonde ambitie moet aan de dag gelegd worden waar, zonder gekke dingen te doen, kan geïnvesteerd worden in een verstandige groei op alle fronten.

 Bezoek van Sint en zijn pieten

IMG_3995

Na onze pauze bij de balspeeltuin waren we benieuwd of sint en piet wel ging komen.
Alle kindjes begonnen heel hard te roepen. En ja hoor, ik geloof dat er 2 pieten een spurtje ingezet hebben om in de sporthal te geraken. Onze multimovertjes hebben dan ook wat moeten voordoen, want zwarte piet op een trampoline of op de evenwichtsbalk… O wee… Maar waar bleef de sint nou. Nog eens keihard roepen en even geduld, maar hij is tot in de sporthal geraakt. Gelukkig was er toch nog een zwarte piet bij hem gebleven ook. De sint en pieten hadden voor ieder kindje wat lekkers bij. En dat is niet enkel snoep en chocolade, ook kregen ze een appel erbij. Nadat elk kind een kort gesprekje had met de sint, demonstreerde de U8 en U10 ook nog eens hoe goed ze al kunnen basketten. Maar dan was het weer tijd om te vertrekken. Een geslaagd bezoek op een zondagmorgen, met vele lachende, blije gezichten.

 


BCO bijdrage voor KOTK – memorial Koen Roggeman

KOTKAfgelopen zaterdag 24 september overhandigde BC Opwijk een cheque ter waarde van €2000 aan Rietje, de weduwe van Koen Roggeman.

Koen verloor zijn strijd tegen kanker en speelde zijn ganse sportieve carrière voor BC Opwijk.
Van jeugdspeler tot eerste ploeg, van jeugdtrainer tot BCO makker.
Ter nagedachtenis van Koen organiseert BCO, jaarlijks, de memorial Koen Roggeman.
Doorheen de dag een jeugdtornooi en ’s avonds wordt er afgesloten met enkele galawedstrijden van de vrienden en vriendinnen van Koen.
Mede dankzij de medewerking van de gemeente Opwijk en de VBL Vlaams-Brabant (comité en scheidsrechters) verzamelde BCO die dag €1400 winst.
De voorzitter van BC Opwijk deed ook zijn duit in het zakje.
Franky De Medts fietste van Opwijk naar Zeebrugge en terug, op één en dezelfde dag.
Men kon hem sponsoren en deze fietstocht bracht ook nog eens €600 op.
Dit samen gaf dat er een bedrag van €2000 kon worden geschonken aan de Vlaamse liga tegen kanker.
De vriendschap die we allen kregen van Koen is de drijfveer van velen om jaarlijks dit te realiseren.
Als sportvereniging vinden wij het belangrijk dat dit mogelijk is en zijn we fier op iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd.

 


Mosselfestijn

affiche 216

Hierbij ook een warme oproep:
Deze vraag is speciaal gericht aan alle taartenbakkers en  dessertenmakers binnen BCO
.

Ons dessertenbuffet op het jaarlijks mosselfestijn is om duimen en vingers af te likken. Hiervoor komen we jaarlijks aankloppen bij de vele moekes, oma’s en  partners van onze spelers. En blijkbaar hebben we ook een paar Roger Van Dammes onder de papa’s.

Wil jij ons helpen om ons dessertenbuffet te vullen met taart, cake of dessert, aarzel dan niet om ofwel een mail te sturen naar Marcel.de.vis@telenet.be ofwel door uw naam bij te schrijven op de lijst die uithangt in onze cafetaria.

En vergeet vooral niet te vermelden wat lekkers je gaat klaarmaken. Oh ja, je hebt nog even tijd om in de kookboeken te kijken hoor.


Cafetaria open op woensdag

Vanaf 1 september is de cafetaria van de sporthal opnieuw open op woensdag van 13u30 tot 17u.

Iedereen is van harte welkom voor een frisse pint, of mag het iets zwaarder zijn? Een heerlijke tas koffie, een gezellige babbel met vrienden, ouders, grootouders van spelertjes. Kleurpotloden en tekeningen liggen klaar voor de peutertjes.

In de sporthal is altijd wat te beleven, dus bekijks is er altijd. We proberen onze allerjongste spelertjes regelmatig te verwennen met een pannenkoek of ander lekkers.bcowanted


Aanvang seizoen 2016-2017

Beste spelers, geachte ouders,

Het vorige seizoen ligt al weer enkele maanden achter ons. Het was een keileuk seizoen mede dankzij jullie inzet en spelplezier.

Ondertussen zijn alle voorbereidingen voor het nieuwe seizoen getroffen en begint alles in zijn plooi te vallen. Nog wat ballen oppompen en een dweilke slaan in de cafetaria en we kunnen er weer tegenaan.

We kunnen met trots enkele nieuwe wapenfeiten presenteren:

– De nieuwe concessie voor de cafetaria werd aan BC Opwijk gegund. We zijn de komende 9 jaar opnieuw de uitbater van de cafetaria. We zoeken nog vrijwilligers die op regelmatige basis de cafetaria willen openhouden, tegen vergoeding. Interesse, contacteer dan zeker Sandra.
– De nieuwe, uitgebreide sportieve cel werd boven de doopvont gehouden. Een bredere segmentering moet ervoor zorgen dat we een nog betere opvolging en begeleiding van onze spelers kunnen garanderen. Deze mensen zullen instaan voor de sportieve uitwerking:

 • Management : Sandra De Witte en Christophe De Vis
 • Sporttechnisch: Theo Gevers, Sandra De Witte en Toon Meert
 • Balspeeltuin: Jan Van Lysebeth
 • Lage ringen: Toon Meert
 • Hoge ringen: Ben Becque
 • Senioren: Christophe De Vis en Sandra De Witte

Naast de coaches zullen deze personen het aanspreekpunt zijn voor ouders en spelers.

Indien er mensen zijn die op één of andere manier een steentje willen bijdragen, een handje willen toesteken, deel uitmaken van het bestuur,… Laat het ons zeker weten. Samen bouwen aan een sterke club waar elke speler zich thuis voelt.

De trainingen voor balspeeltuin en U8 starten vanaf begin september.

Voor de ploegen U10, U12, U14, U16, U18, U21 en seniors begint de voorbereiding midden augustus. Wanneer juist zal jullie worden meegegeven door de coaches.

Vergeet de medische fiche niet. GEEN FICHE, GEEN WEDSTRIJD!!!!!

Noteer ook zeker al 27 augustus want dan zijn er enkele jeugdploegen die een eerste oefenwedstrijd spelen. Er zal ook een infomoment zijn en opleiding tafelofficial.

Als laatste willen we zeker benadrukken dat we een engagement vragen van alle ouders voor het vervullen van enkele taken tijdens, voor en na de wedstrijd. Als ieder van ons iets doet blijft het voor elke ouder ook prettig. Als enkele ouders steeds alle taken moeten vervullen wordt het een last en blijft dit niet duren. Daarom verwachten wij van iedereen een spontaan engagement dat ongetwijfeld ten gunste is van jou en alle andere kinderen.

– Wassen uitrustingen
– Ploegverantwoordelijke
– Den boek
– De klok
– 24”
– Afgevaardigde
– Eens een cake’ske bakken 😉 of iets anders zoet

Kortom, het zijn allemaal kleine taken die ieder van ons gerust kan.

Samen van BC Opwijk een nog leukere club maken waar iedereen zich in zijn element voelt, daar gaan we voor.

Het BCO bestuur


Verlenging Multimove voor kinderen

Verlenging Multimove!
Super SUPER leuk!!!! BC Opwijk ontvangt opnieuw de erkenning om Multimove te organiseren gedurende de komende 2 jaren (2016-2018)!!
Met welgemeende dank aan coach Toon en Sandra!

Alle kinderen vanaf 3 jaar (tot 6 jaar) kunnen op zondagochtend een uurtje komen meegenieten, mee bewegen tijdens ons multimove – uurtje.

Vanaf september zijn we paraat om onze jongsten te laten multi-moven en laten proeven van balvaardigheden.

Voor meer info: jan.vanlysebeth@gmail.com

multi-move-banner


Afsluiter basketseizoen BC Opwijk

Zaterdag 21 mei 2016 was er de afsluiter van het basketseizoen 2015-2016 voor BC Opwijk. De Italiaanse-avond was een succes met dank aan organiserend team, de helpers en alle aanwezigen. Zoals het hoort, was er deze avond ook de plechtige uitreiking van de MVP-awards.

Dankzij sponsor ‘Verzekeringen Robberechts’ mochten onze jeugdige MVP’s een mooi aandenken in ontvangst nemen uit de handen van Stefaan Robberechts. Proficiat MVP’s: Jef Verhaegen, Viktor Broeders, Robbe Heyvaert, Milan Koldrasinski, Senne Van Limbergen, Robbe Lissens, Nipun Blindeman, Simon Van Nuwenborg!
mvp-2016
Vlnr boven: Kurt Van Limbergen, Simon, Nipun, Senne, Robbe L., Broderick Bobb en Stefaan Robberechts
Vlnr onder: Jef, Robbe H., Viktor en Milan

Memorial Koen Roggeman

Vorig jaar hebben wij afscheid moeten nemen van basketter-vriend Koen Roggeman. Om hem te eren vond er zaterdag 14 mei een 2e memorial plaats in de sporthal van Opwijk, georganiseerd door BCO en zijn ploegmakkers van Heren C. De winst van deze dag wordt geschonken aan het kanker-liga fonds.

Het begon om 9h in de ochtend waar de 8-9 jarigen (U10) een match speelden tegen BC Asse-Ternat. Hierna volgden de andere jeugdploegen elkander op. ’s Avonds was het de beurt aan de senioren. Omdat Koen niet alleen basket-vrienden had, maar ook basket-vriendinnen, willen deze ook hun steentje bijdragen. Weduwe Rietje Bessems trok ook de basketschoenen aan en speelde mee. Nadien waren Heren C en andere vrienden aan de beurt.

memorial-koenroggeman-2016
Hoeveel BCO kan schenken aan het kanker-liga fonds kunnen we nu nog niet zeggen, want voorzitter Franky De Medts heeft nog een extraatje voorzien. Hij had beloofd bij het behalen van de dubbele titel (competitie + beker) van Heren A, hij mits sponsoring van 0,1euro/km (minstens) naar zee zal rijden met de fiets en terug op eenzelfde dag. Een exacte datum is nog niet gekend, maar zal zeer binnenkort zijn. We houden jullie op de hoogte.

Bij deze wil BCO iedereen danken voor hun aanwezigheid. Ook wil BC Opwijk in het bijzonder enkele mensen, organisaties van harte bedanken:

 • De gemeente Opwijk en sportdienst Opwijk voor hun bijdrage.
 • De Vlaamse Basketballiga en de scheidsrechters die alle kosten hebben laten vallen ten voordele van deze organisatie
 • De vrienden van Koen voor hun hulp
 • Alle deelnemende ploegen om er samen met ons een leuke dag van te maken

BC Opwijk ploeg gespot in Tanzania

Begin van dit basket-seizoen merkte BC Opwijk een bericht op Facebook op.
Iemand uit de regio stelde de vraag wie wat basketbalmateriaal (uitrustingen, ballen,…) kon missen.
Haar broer ging voor een project naar Tanzania en wou zijn bijdrage leveren, spullen meenemen,…

Bij BC Opwijk had men net een nieuwe uitrusting aangeschaft voor de heren A en B en ook een nieuwe lading ballen.
Het leek dan ook een mooie kans voor de club om de “oude uitrustingen” weg te schenken en elders iemand een groot plezier mee te doen.
Het was niet de eerste keer dat BC Opwijk dit deed. Eerder schonken ze al aan een weeshuis, ook in Tanzania, via de moeder van een ex-speelster van de club.

Maanden nadat de enthousiaste dame haar koffer had volgestouwd met kledij kreeg BC Opwijk een mail binnen met heel wat foto’s van het basketbalteam van St Augustine University uit Tanzania.

Christophe De Vis: “We kunnen jullie verzekeren, bij het openen van de foto’s, kregen we de rilling van ontroering en geluk.
Geweldig vast te stellen dat we in het verre Tanzania, mits een kleine moeite, zoveel basketbalplezier kunnen geven.
Asante Sante : Dank je wel (voor de foto’s).
En wie weet krijgt de shirtsponsor Tradibouw binnenkort prijsaanvragen uit Tanzania of is de nieuwe Kobe Bryant wel een student van de St.Augustine University.”

BCO, let’s GO.

image1

Heren A KAMPIOEN !

BC Opwijk, kampioen in eerste provinciale.
Wat een thriller, Hitchcock kon dit niet betere hebben geschreven.

Asse Ternat kan nog op gelijke hoogte komen met BC Opwijk maar in de onderliggende duels scoorde BCO net 1 doelpunt meer. Closer dan dit kan het niet. Asse Ternat won in Opwijk met 56-59. De uitwedstrijd van BCO op BCAT eindigde op 8-185. Dit geeft dus een doelpuntensaldo van +1 voor BCO.

Ook Bertem kan nog op 64 punten komen maar BCO won twee maal tegen Dynamo Bertem.

De doelstelling in het begin van het seizoen voor BCO was top 5. Het eerste jaar van onze ploeg onder leiding van coach Broderick Bobb begon aarzelend maar vanaf november sloeg de motor aan en speelde BCO een prachtig seizoen. Enkele close games waar we de winst telkemale naar ons konden toe trekken, winst in 90% van de topwedstrijden en een prachtige ploegsfeer waren voldoende ingrediënten voor deze kampioenstitel.

ALLE spelers, coach, bestuur en supporters verdienen lof en hebben elk hun steentje bijgedragen tot deze onverwachte topprestatie. We zoeken nog een geschikt moment om de titel te kunnen vieren 😉

En voor het eerst in de clubgeschiedenis kunnen we zelfs de dubbel pakken want BCO is nog steeds in de running voor de beker van Vlaams-Brabant. Op vrijdag 6 mei speelt BCO de halve finale tegen Dynamo Bertem. BCO zal er volop voor gaan.

Proficiat coach Broderick, Bram, Dieter, Murphy, Hannes, Tom, Nico, Neil, Loic, Vincent, Ben en Matti.

Heren A kampioen 2015-2016


Derde editie van ‘BCO MEETS ITALY’

Neem jullie agenda, een dikke zwarte stift en trek een grote cirkel rond het vakje ‘ZATERDAG 21 MEI’.
BCO organiseert dan reeds hun derde editie van

BCO MEETS ITALY

Iedere speler, speelsters, familie,vrienden en supporters zijn hierop uitgenodigd.

Wat schaft de pot?

VOORGERECHT: tapenade met versgebakken brood, alles in eigen keuken bereid.
PASTA: keuze uit: bolognaise,  zalmsaus of vegetarisch…….Oh ja, en à volonté!

Volwassenen: 18€, kinderen tot 12 jaar: 12€

WIJNEN: voor u geselecteerd en geproefd, lekkere italiaanse wijnen.
DESSERT: Om de resterende gaatjes te vullen is er nog onze tiramisu of chocomousse.
AFZAKKERTJE: ijskoude en  beruchte limoncello alla Agnesa, geen import maar ten huyze bereid!

En het stopt nog niet: in iedere jeugdcategorie wordt de ‘MVP-award seizoen 2015-2016, supported by Robberechts&Co’ uitgereikt.

Dus geen écht eetfestijn, maar een gezellige seizoensafsluiter onder vrienden en familie, met de ouders van andere spelertjes, partners … Voor groepen vanaf 10 personen reserveren wij zelfs uw tafel.

Alles gaat door in het Parochiehuis in Peizegem (naast de kerk); vanaf 18 u 30 zetten wij de deuren open.

En het belangrijkste: OM U PRESTO TE BEDIENEN DIENT U WEL VOORAF IN TE SCHRIJVEN (aantal volw.+kind.) EN DIT TEGEN 5 MEI: marcel.de.vis@telenet.be

Zonnige Groeten,

De pasta-moekes en vakes


Wafelverkoop was een succes!

BEDANKT, 847 maal bedankt. Dat is het resultaat van het aantal dozen van onze wafelverkoop.

BEDANK aan diegenen die de moeite hebben genomen en met hun bestelbonnen zijn gaan aankloppen bij buren, familie en vrienden.

TOP 5 VAN DE BESTE VERKOPERS:
Gevers Fran: 30 dozen
Chevaillier Ayko: 30 dozen
Merckx Lennert: 26 dozen
Zonnekein Rob: : 24 dozen
De Koninck Liam: 24 dozen

Theo en Ayko winnen een etentje op onze pasta-avond van 21 mei a.s.

De wafels en gebakjes staan nu in de oven. Vanaf DINSDAG 15 MAART om 19 uur kan u uw bestelling afhalen in de cafetaria.
OPENINGSUREN:
DINSDAG= 19 TOT 21 UUR
WOENSDAG= 13u30 TOT 16u EN VANAF 20 u
DONDERDAG EN VRIJDAG= vanaf 20 u
ZATERDAG= vanaf 10 u
ZONDAG= vanaf 9 u

wafeltjes-suikervrijInfomoment – samenwerking jeugd BC Opwijk – Panters Baasrode

Beste,

Iedereen zal wel al iets opgevangen hebben van de nieuwe plannen die onze sportieve cel aan het uitwerken is.
BC Opwijk en Panters Baasrode gaan de handen in elkaar slaan en een samenwerking aangaan.
Een samenwerking waarin beide clubs onafhankelijk blijven functioneren doch daar waar het nodig is samen werken.
Concreet omvat dit :

U6 tem U12 : Elke club behoudt zijn bestaande structuren, spelers, coaches maar de leerlijnen, sportieve doelstellingen, evaluaties worden op 1 lijn gezet. Spelers blijven bij hun eigen club spelen en trainen.

U14 : In deze leeftijdscategorie worden er 2 ploegen gemaakt met ALLE spelers van beide clubs. BC Opwijk zal hier de leading nemen. Spelers van Panters Baasrode zullen gemuteerd worden naar BC Opwijk.

Hierdoor bekomen we een ideaal aantal spelers om comfortabel 2 provinciale ploegen te maken en kunnen we een differentiatie maken qua niveau. Van beide clubs zal er een trainer zijn zodat alle spelers een “bekend gezicht” terugvinden. Trainingen en wedstrijden zullen in BC Opwijk zijn.

U16 : Ook in deze leeftijdscategorie worden er 2 ploegen gemaakt met ALLE spelers van beide clubs. Panters Baasrode zal hier de leading nemen. Spelers van BC Opwijk worden gemuteerd naar Panters Baasrode.

In deze leeftijdscategorie hebben we de ambitie om 1 landelijke en 1 provinciale ploeg te maken. Om het niveau in te schatten van onze spelers en ook ambitieuze spelers van buiten beide clubs de kans te geven om toe te treden houden we 4 zondagen in februari “talent days”.  Wie in welke ploeg zal spelen wordt beslist  in samenspraak met beide sportieve cellen, coaches, spelers en/of ouders. Trainingen en wedstrijd zullen in Panters Baasrode zijn. 1 training/week zal waarschijnlijk wel doorgaan in Opwijk. De praktische invulling hiervan volgt in maart. Van beide clubs zal er een trainer zijn zodat alle spelers een “bekend gezicht” terugvinden.

U18-U21:Beide clubs behouden hun ploegen. BC Opwijk – provinciaal, Panters Baasrode – landelijk. Spelers van BC Opwijk kunnen met dubbele licentie landelijk spelen.

Wij zijn er van overtuigd dat deze samenwerking een meerwaarde zal geven aan ALLE spelers van beide clubs. Differentiatie (voor elke speler op zijn niveau een leuke ploeg aanbieden) is de leidraad in het uitwerken van deze samenwerking.

Om dit verder toe te lichten en om van ideeën uit te wisselen nodigen wij jullie graag uit op een infomoment op zondag 21 februari om 10u in de cafetaria van BC Opwijk.

Op dit infomoment kunnen wij nog niet zeggen welke speler in welke ploeg zal spelen. Dit wordt later beslist, na verwerking van alle input. De nadruk van dit infomoment zal voornamelijk op U14 en U16 liggen omdat daar de grootste verandering zal zijn.

Uiteraard zijn wij ook steeds bereikbaar voor meer inlichtingen.
Christophe : 0476/65 08 15 of sportbco@gmail.com
Fred : 0496/19 10 07 of sportbco@gmail.com


TALENT DAYS

Speel jij volgend jaar U16?
Ben jij bezeten van basketbal?
Wil je op een niveau hoger spelen?

Is het antwoord op deze drie vragen ‘JA’? Dan ben jij misschien de speler die we zoeken.

panters opwijk

Twee clubs met een goede jeugdwerking slaan de handen in elkaar om met verenigde kracht de opleiding naar een hoger niveau te tillen. Panters Baasrode (3e NAT) en BC Opwijk (1ste PROV) willen samen onder andere een sterke U16 ploeg samenstellen die we, volgend seizoen, willen inschrijven op landelijk niveau.

We hebben daarbij nog enkele plaatsen vrij voor spelers U16 die zich aangetrokken voelen tot dit project. Hiervoor organiseren we een try-out tijdens de maand februari in Baasrode: U16 Talent Days.

Ben je van de streek en wil jij je kans wagen op Landelijk niveau?
“Let’s do it!”

TALENT DAYS
Waar? Pantershal Baasrode – Molenberg 25, 9200 Baasrode
Kostprijs? GRATIS !
Wanneer?

 • 7/2/2016 – Van 15h00-16h30 (Sporthal Heiveld)
 • 14/2/2016 – Van 15h00-16h30
 • 21/2/2016 – Van 15h00-16h30
 • 28/2/2016 – Van 15h00-16h30

Graag zo snel mogelijk een seintje voor eind januari (31/1/2016)! Via mail: tim_van_bugg@hotmail.com of christophe.devis@telenet.be

Sportieve groeten en tot dan!

De sportieve cel van respectievelijk BBC Panters Baasrode en BC Opwijk


Nieuwjaarsbrief voorzitter Franky De Medts

Liefste spelers, ouders en sympathisanten,

Christophe vroeg mij deze week, hoe het zit met de nieuwjaarsbrief. Ik antwoordde : ”Je weet dat een brief zo snel niet op papier staat als bij jou.” Tja, ik weet het, aan mij is geen Claus of Brusselmans verloren gegaan.

Maar toch ga ik een poging wagen. Want eigenlijk was dit voorbije jaar wederom fantastisch voor de club.

Eerst wil ik toch even stil staan bij het heen gaan van twee fantastische mensen.  Ieder van ons kent wel iemand in zijn familie of vriendenkring die te maken heeft of had met de ziekte van deze tijd.  Dit jaar hebben we moeten afscheid nemen van één van onze spelers, namelijk Koen Roggeman.  Koen was sinds jaren een vaste waarde in onze club.  Het afscheid viel ons dan ook heel zwaar. Er is geen dag dat ik niet denk aan Koen en ik ben zeker dat ik niet alleen ben.  Het moet voor Rietje en haar familie niet eenvoudig zijn in deze feestperiode, daarom wil ik hen via deze weg een hart onder de riem steken. Niet alleen van mij, maar van iedereen die te maken heeft met BC Opwijk.

Ook moesten we dit jaar afscheid nemen van de vader van een oud-speler, namelijk Willem Tieleman. In de periode dat zijn zoon Michiel in onze eerste ploeg speelde, zijn Willem en zijn echtgenote van velen echte vrienden geworden. Sterkte voor Hilde en haar familie maar toch ook de beste wensen van iedereen.

Op sportief gebied kan ik alleen maar praten in superlatieven. Als ik zie hoe iedereen met volle goesting naar de training en wedstrijden komt, de positieve reacties van de ouders, dan kan ik alleen maar besluiten dat BCO en vooral onze sportieve cel fantastisch bezig is. Dit geeft ook veel voldoening aan de coaches, die toch bijna dagelijks – niet alleen op training of wedstrijden- bezig zijn om te jonge gasten zoveel mogelijk bij te brengen.

Als we van een straffe stunt mogen spreken, dan is het zeker de prestatie van onze U21 in de beker. Een mengelmoes van spelers uit drie verschillende ploegen. Meer specifiek uit de Seniors A, Seniors B en de U18. Als ik zeg dat deze maar een tweetal keer samen hebben getraind en er toch in slaagden om vorig seizoen de finale van de Beker van Vlaams-Brabant te winnen, dan kunnen we als club enkel maar onze borst fier vooruit steken.

Ook niet vergeten te vermelden dat onze Seniors A verliezende finalist waren in dezelfde Beker van Vlaams-Brabant. Tegen het ongenaakbare Aarschot was dit zeker geen teleurstelling.

Naar het huidig seizoen toe trokken we voor onze Seniors A een debuterende coach aan. Wel niet de minste wat betreft speler geschiedenis. Onze “kleine” Bob kende met de A ploeg een zenuwachtige start, maar dat was maar voor even. Hij zit nu met zijn spelers volop op kruissnelheid. Een gedurfde maar geslaagde keuze van onze sportieve cel.

Eén zaak had ik dit jaar schrik van. Hoe gaan we de kerststage van vorig jaar overtreffen of zelfs nog maar evenaren? Dit was ongegrond, de prachtige organisatie is er weer met glans in geslaagd. Hoedje af voor de coaches, catering onder leiding van Agnes  en de vele steun van de ouders die belangeloos een handje kwamen helpen. De lat ligt weer hoger voor volgend jaar.

 

Op evenementen gebied was het dit jaar ook weer fantastisch. Als je ziet hoe de wafelverkoop, de pasta avond,  mosselfestijn en het Sint Maarten weer vlekkeloos verliep. Onnodig om er verder over uit te wijden, enkel een grote “dank u “ naar Marcel en zijn moekes, daar bij ook de talrijke andere helpers niet vergeten uiteraard.

Onze club zou niet op dit niveau staan zonder onze cafetaria.  Mijn oprechte dank gaat uit naar de vele vrijwilligers onder leiding van Sandra, die er steeds voor zorgen dat de leden van de verschillende sportclubs er steeds terecht kunnen na hun training of wedstrijd.

Claus en Brusselmans zouden nog bladzijden kunnen doorgaan, maar ik krijg stilaan kramp in mijn vingers.

Misschien nog een laatste item. Op zaterdag 16 januari nodigt het Bestuur van BCO al hun spelers en ouders uit om samen te klinken op een vreugdevol en sportief 2016.

Vanaf 14 u tot 17 u is er een peanuts tornooi, om 18 u spelen de Heren B tegen Zemst  en om 20 u de Heren A tegen Zemst

Iedere speler krijgt via zijn/haar coach vooraf op training een aantal consumptiebonnetjes . Deze bonnetjes kan u enkel die dag gebruiken.

We hopen dan ook oprecht om veel sympathisanten  naar de sporthal te krijgen.

Aan iedereen een fantastisch 2016 gewenst

1 januari 2016
Jullie kapoen
Franky De Medts
Voorzitter BC OpwijkBCO Kerststage 2015

Op 21, 22, 23 en 24 december organiseert BC Opwijk zijn drieëntwintigste Kerststage in de sporthal Heiveld.

Het doel is om voor alle deelnemers een kwaliteitsvolle basketbalstage aan te bieden. Onze gediplomeerde topcoaches zullen alles in het werk gaan stellen om alle spelers individueel beter te maken op het vlak van: shooting, passing, ballhandling, defense, transition… en natuurlijk ook FUN!

Tijdens de stage krijgt ELKE deelnemer:

 • intensieve basketbaltraining. Voor de allerjongsten, beestig leuke balspeeltuin met een accent op basketbal,
 • de exclusieve Kerststage T-shirt,
 • een uniek diploma,
 • en elke dag : een drankje, stuk fruit, iets lekkers,….
 • veeeeeeeeeeel basketbalplezier

We sluiten de inschrijvingen definitief af op maandag 7 december. Omwille van praktische reden kunnen wij nadien geen inschrijvingen meer aannemen!!!!

Hier kan je de uitnodiging Uitnodiging Kerststage 2015 downloaden met de gegevens voor in te schrijven.

ChristmasCampZaterdag 14/11 om 17u30 : De Sint & zijn Pieten komen langs

De Sint & zijn Pieten komen naar BCO op zaterdag 14 november 2015!
Ook dit jaar zullen de Sint en zijn Pieten langskomen om de aanwezige kinderen te verwennen!!
Waar ? Sporthal Heiveld Opwijk
Wanneer ? Zaterdag 14 november 2015, rond 17u30
Wie ? Alle BCO-jeugdspelers en hun broers en/of zussen en kinderen van BCO-spelers of speelsters (tot 12 jaar) krijgen een zakje gevuld met lekkers.

sint-maarten
Opleiding Tafel official

Datum: 29 augustus om 16u.

Bij basketbal heb je de spelers en refs op het veld maar zijn er elke wedstrijd ook een aantal mensen nodig die de taak van tafelofficial op zich nemen. Scorebord, 24″-14″, “den boek” zijn cruciale taken die elke wedstrijd moeten gedaan worden. Is dit moeilijk, saai? Helemaal niet. Eens je het hebt gedaan is het ” a piece of cake”.

BC Opwijk organiseert een opleidingsmoment voor aanvang van de competities. Guy Vandecauter, onze ervaringsdeskundige leert jullie de knepen van het vak. Nadien kan je de theorie omzetten naar praktijk en tijdens de aansluitende oefenwedstrijd(en).
 • 16u : theorie
 • 18u : praktijk
Cafetaria Sporthal Heiveld

BCO Starters Weekend

Programma zaterdag 29/08:

 • 09u – 11u: training U10-U16-U18
 • 12u: U16 oefenwedstrijd
 • 14u: U18 oefenwedstrijd
 • 16u: Heren C oefenwedstrijd + opleiding tafelofficial
 • 18u: Heren B oefenwedstrijd + praktijk tafelofficial
 • 20u: Heren A oefenwedstrijd

Programma zondag 30/08:

 • 10u – 12u: training U12-U14
 • 10u: infovergadering ouders jeugdspelers
 • 13u: Dames A oefenwedstrijd


Bekerweekend Vlaams-Brabant

BC Opwijk kan terugblikken op een mooi bekerweekend. Onze heren A behalen de zilveren beker. Zij speelden een dijk van een wedstrijd in de halve finale tegen Bavi Vilvoorde B maar moesten op zaterdagavond hun meerdere erkennen in Aarschot. De thuisploeg bewees dat zij verdiend de dubbel nemen dit seizoen.

Onze kerels van de U21 daarentegen mochten zondagnamiddag de gouden beker in de lucht steken. Londerzeelse Dunkers konden 15′ aanklampen maar de Opwijkse jongens waren outstanding. Proficiat aan Neil, Hannes, Loic, Joachim, Jan, Matthias, Maxim, Jasper en Arnaud. In het bijzonder wenst onze club coach Fred te bedanken om beide ploegen naar deze mooie prestatie te begeleiden. Mede dankzij zijn enthousiaste, positieve coaching stonden er 2 Opwijkse ploegen op het “bekerpodium”.


Nieuwe coach voor seniors heren B

Ook voor onze B-ploeg wist de sportieve cel een nieuwe coach te strikken. Met Kurt Van Nieuwenhove haalt BC Opwijk een ambitieuze, gedreven, jonge en aangename coach binnen. Kurt is woonachtig in Opwijk en heeft best al wat basketbalwatertjes doorzwommen.

Samen met Kurt zullen wij ook nog enkele gerichte versterkingen, ervaren spelers binnen halen. Zodoende zal onze B-ploeg volgend seizoen een mooi uitgebalanceerde ploeg worden. Een combinatie van talentvolle jeugdspelers en ervaren spelers. Alvast een welgemeende welkom aan Kurt.


BC Opwijk heeft zijn nieuwe coach voor de heren A (P1) voor seizoen 2015-2016.

Nadat de samenwerking met Eric Boeykens stopte diende BC Opwijk op zoek te gaan naar een nieuwe coach voor de heren A ploeg. Wij bedanken Eric voor zijn engagement en deskundigheid.

De sportieve cel van BCO is trots op de nieuwe aanwinst voor de club. Broderick Bobb is geen onbekende in het Belgische basketbalwereld.

Vanuit het verre Texas (USA) en na enkele jaren als professionele basketballer actief te zijn geweest in Engeland, Duitsland en Luxemburg speelde Broderick voor Gent Dragons (2e Nat). Na zijn seizoen bij de Dragons speelde Brodderick 2 seizoenen bij Cuxhaven Basket te Duitsland om nadien nog 5 mooie seizoenen te spelen in België. Brodderick maakte het mooie weer bij BBC Westhoek Zwevezele (2e Nat), Erembodegem (3e NAT) om zijn carrière uiteindelijk af te sluiten bij Basics Melsele (2e NAT).

BC Opwijk is ervan overtuigd dat Broderick een meerwaarde zal geven aan onze herenploeg alsook aan de club. Vanuit zijn jarenlange ervaring als profbasketbalspeler zal hij onze herenploeg leiden en de doorstroming van de jeugd als één van de werkpunten opnemen.